جهش بازارهای آسیایی در سایه آتش‌بس ایران و اسرائیل و سیگنال‌های اقتصادی مثبت

جهش بازارهای آسیایی در سایه آتش‌بس ایران و اسرائیل و سیگنال‌های اقتصادی مثبت
0

جهش بازارهای آسیایی در سایه آتش‌بس ایران و اسرائیل و سیگنال‌های اقتصادی مثبت

به گزارش مالی3، در ادامه روند مثبت وال‌استریت، بازارهای سهام آسیایی روز سه‌شنبه با رشد قابل توجهی مواجه شدند. این جهش ناشی از مجموعه‌ای از عوامل کلیدی از جمله آتش‌بس کامل میان ایران و اسرائیل، افت قیمت نفت و اظهارات انبساطی مقامات فدرال رزرو آمریکا است. فضای عمومی بازارها از کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک و افزایش احتمال کاهش نرخ بهره در ماه جولای استقبال کرده‌اند.

محرک‌های اصلی رشد بازارها:

  • آتش‌بس تدریجی ایران و اسرائیل در ۲۴ ساعت آینده
  • اظهارات معاون فدرال رزرو، میشل بومن مبنی بر احتمال کاهش نرخ بهره از ماه آینده
  • سیگنال‌های حمایتی از سوی کریستوفر والر درباره تأثیر اندک کاهش تعرفه‌ها بر تورم
  • احتمال کاهش تعرفه‌های تجاری میان آمریکا و چین
  • افت قیمت نفت خام WTI به زیر ۶۹ دلار در پی کاهش نگرانی‌های امنیتی در خاورمیانه

شاخص S&P/ASX 200 استرالیا با رشد ۰.۹۳ درصدی به ۸۵۵۳.۸۰ واحد رسید و به روند نزولی ۵ روزه خود پایان داد. سهام شرکت‌های معدنی مانند BHP، Rio Tinto و Fortescue با رشد ۲ تا ۳ درصدی همراه بودند. بخش فناوری نیز عملکردی درخشان داشت؛ Zip و Appen به ترتیب با رشد ۶ و ۸ درصدی روبرو شدند. در مقابل، بخش انرژی تحت تأثیر کاهش قیمت نفت، افت کرد. سهام Collins Foods نیز پس از انتشار گزارشی فراتر از انتظار، جهشی ۱۹ درصدی داشت.

شاخص Nikkei 225 ژاپن با رشد ۱.۰۸ درصدی به ۳۸٬۷۶۹.۱۲ واحد رسید و افت سه‌روزه اخیر را جبران کرد. سهام حوزه فناوری و بانکی، موتور محرک این رشد بودند؛ شرکت‌هایی مانند SoftBank، Tokyo Electron و Screen Holdings شاهد افزایش ۴ تا ۵ درصدی بودند. Lasertec با جهش ۱۰ درصدی در صدر برندگان روز قرار گرفت. تنها بازنده بزرگ بازار ژاپن، شرکت نفتی Inpex بود که با افت نزدیک به ۵ درصدی مواجه شد.

اکثر بازارهای آسیایی مانند چین، هنگ‌کنگ، کره‌جنوبی، تایوان، سنگاپور و اندونزی بین ۰.۵ تا ۲.۲ درصد رشد داشتند. تنها بازار منفی، مالزی با کاهش ناچیز ۰.۱ درصدی بود. نیوزیلند نیز بدون تغییر قابل توجه باقی ماند.

نگاهی به بازارهای جهانی

وال‌استریت روز دوشنبه با قدرت به مسیر صعودی ادامه داد. شاخص‌های Dow Jones، Nasdaq و S&P 500 به‌ترتیب ۰.۸۹٪، ۰.۹۴٪ و ۰.۹۶٪ رشد کردند. این رشد ناشی از کاهش تنش‌های بین‌المللی و امید به کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو است.

در اروپا اما فضای محتاط‌تری حاکم بود. شاخص DAX آلمان ۰.۳۵٪، CAC 40 فرانسه ۰.۶۹٪ و FTSE 100 انگلیس ۰.۱۹٪ کاهش یافتند؛ نگرانی از تبعات ژئوپلیتیک همچنان بر بازار اروپا سایه انداخته است.

نفت خام به زیر ۷۰ دلار سقوط کرد

قیمت نفت خام WTI برای تحویل در اوت با کاهش ۶.۷۷ درصدی به ۶۸.۸۴ دلار رسید. علت اصلی این کاهش، خبر عدم تمایل ایران به بستن تنگه هرمز و اعلام آتش‌بس بود؛ مسئله‌ای که ریسک‌های عرضه نفت در منطقه را کاهش داده است.

بازارهای آسیایی از مجموعه‌ای از عوامل مثبت بهره‌مند شدند؛ از جمله:

  • آرامش سیاسی موقت در خاورمیانه
  • افت قیمت نفت و کاهش انتظارات تورمی
  • سیگنال‌های تسهیل‌گرایانه از سوی بانک مرکزی آمریکا

این تحولات زمینه‌ساز رشد گسترده در بازارهای آسیایی شده‌اند. حال، توجه سرمایه‌گذاران به پایداری آتش‌بس و گام‌های بعدی بانک‌های مرکزی دوخته شده است.

 

اشتراک گذاری

Profile Picture
نوشته شده توسط:

لیلا تاجیک

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *