بازارهای آسیا زیر سایه تردیدها درباره توافق آمریکا و چین

بازارهای آسیا زیر سایه تردیدها درباره توافق آمریکا و چین
0

بازارهای آسیا زیر سایه تردیدها درباره توافق آمریکا و چین

به گزارش مالی3، سهام آسیایی در روز سه شنبه مختلط بود، زیرا خبرهای اولیه خوشایند درباره توافق تجاری بین ایالات متحده و چین منحوف شد و سرمایه‌گذاران برای کمتر کردن نرخ بهره فدرال امسال شرط‌بندی می‌کردند. عدم پایداری هنوز برجای است و اینکه آیا دو طرف موفق به ادامه مذاکرات تجاری پس از مهلت 90 روزه هستند یا خیر، هنوز موضوع اندیشه است.

آژانس رتبه بندی فیچ اعلام کرده است که نرخ تعرفه مؤثر در ایالات متحده از 22.8 درصد به 13.1 درصد کاهش پیدا خواهد کرد. این کاهش نرخ تعرفه به توافقاتی برمی‌گردد. با این حال، این نرخ هنوز از سطوح سال 1941 بالا و بیش از 2.3 درصد در پایان سال 2024 خواهد بود.

رئیس سازمان تجارت جهانی گفت:

تجارت جهانی در معرض بحران قرار دارد. امروز من با نخست وزیر ژاپن، شیگارو ایشیبا دیدار کردم.

قبل از اعلام داده های تورم در ایالات متحده، قیمت دلار دچار نوسان شد و در روز تحت نظارت قرار گرفت.

طلا پس از تحمل ضربات بیشتر از یک هفته، در جلسه گذشته تقریباً 1 درصد افزایش داشت. اما، در مقابل قیمت نفت پس از دو هفته افزایش، در جلسه قبل استوار ماند. این اتفاق به دلیل کاهش ترس از رکود اقتصادی در ایالات متحده رخ داده است.

یک آهنگساز از شانگهای چین توانست با اعلام آتش بس بین هند و پاکستان، با اکثریت سهام شرکت‌های دفاعی، با افزایش 0.17٪، به پایان رساند که به عدد 3,374.87 رسید.

در اولین بیانیه عمومی خود پس از شروع مذاکرات تجاری بین ایالات متحده و چین در آخرین هفته، شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به رهبران کشورهای لاتین و کارائیب گفت که “هژمونیسم یا فشار باعث جدایی می‌شود”.

شاخص Hang Seng Hong Kong امروز با کاهش 1.87 درصد به 23108.27 واحد رسید. شرکت‌های Alibaba، JD.com و Baidu نیز از بین شرکت‌های موجود در این شاخص بیشترین ضرر و زیان را داشتند.

صادرات ژاپن به عنوان یک کشور صادرکننده ضعیف تر، به خصوص در صنایع الکترونیک و خودرو، در سه ماهه اخیر رشد قابل توجهی داشته است. در بازارهای مالی ژاپن، شاهد افزایش قیمت سهام شرکت‌های بزرگی همچون سونی با 1.7 درصد و نیسان موتور با 3 درصد بوده‌ایم. همچنین، در بخش فناوری، سهام شرکت توکیو الکترون نیز با افزایش 4.9 درصد، عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند.

میانگین شاخص بورس توکیو یعنی Nikkei 1.43 درصد به 38183.26 افزایش یافت. همچنین شاخص گسترده تر Topix نیز 1.10 درصد به 2772.14 رسید، که برای یک روز سیزدهم پیاپی به رکورد خود رسید.

با پایان یک جلسه پرجنب و جوش در بورس سئول، شاخص KOSPI با میانگین 2،608.42 امتیاز به پایان رسید. سهام شرکت‌های انرژی سامسونگ، SDI و LG نیز با افزایش 2-3 درصد به فروش رسیدند.

بازارهای استرالیا در یک افزایش 11 هفته‌ای، عملکرد متوسطی داشتند و به دستاوردهای خوبی دست پیدا کردند. این روند به خصوص به دلیل صعود سهام شرکت‌های فناوری و انرژی بوده است.

شاخص سهام S&P/ASX 200 با افزایش 0.43 درصد به ارزش 8،269 رسید. این افزایش در پنجمین جلسه متوالی این شاخص رخ داده است و اتفاقاً پیش از کاهش نرخ بانک مرکزی استرالیا افزایش یافته است. همچنین، شاخص Ordinaries که وسیع‌ترین شاخص بورس استرالیا است نیز با افزایش 0.52 درصد به 8،510.70 ختم شد.

در سراسر تاسمانیا، شاخص S&P/NZX-50 نیوزیلند با افزایش 0.87 درصد به ارزش 12،786.74 رسید.

بورس در ایالات متحده افزایش یافت زیرا دولت‌های واشنگتن و پکن توافق کرده‌اند که پس از مذاکراتی که در آخر هفته در سوئیس برگزار شده، تعرفه‌های گسترده محصولات یکدیگر را به مدت 90 روز کاهش دهند.

تعرفه های متقابل که هر کشور به یکدیگر تحمیل کرده بود، در طی دوره 90 روز به 10 درصد کاهش می یابد و همچنین یک تعرفه 20 درصدی جداگانه به عنوان پاسخ به اضطراری ملی فنتانیل به اجرا درآمده است. در نتیجه، نرخ تعرفه مؤثر برای کالاهای چینی به 30 درصد رسیده است.

هر دو کشور هم اتفاق افتادند که یک روش یا سیستم برای ادامه گفتگوهای اساسی درباره تجارت و اقتصاد برپا کنند.

شاخص NASDAQ با افزایش 4.4 درصد، و شاخص S&P 500 با افزایش 3.3 درصد، در طول دو ماه به بالاترین سطح خود رسیدند. از سوی دیگر، شاخص داو نیز با افزایش 2.8 درصد رشد کرد.

اشتراک گذاری

Profile Picture
نوشته شده توسط:

امیر علی سامانی فر

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *