افشای پشت‌پرده پادکست‌های رمزنگاری: مصاحبه با ۲۰ هزار دلار، واقعیت تلخ پرداخت برای دیده شدن

افشای پشت‌پرده پادکست‌های رمزنگاری: مصاحبه با ۲۰ هزار دلار، واقعیت تلخ پرداخت برای دیده شدن
0

افشای پشت‌پرده پادکست‌های رمزنگاری: مصاحبه با ۲۰ هزار دلار، واقعیت تلخ پرداخت برای دیده شدن

به گزارش مالی3، در فضای رسانه‌ای کریپتو، ماجرای جدیدی از جنجال‌های مربوط به «پرداخت در ازای حضور» در پادکست‌ها منتشر شده که توجه زیادی را جلب کرده است. جان کاروالو، مدیرعامل پلتفرم Synonym، تصاویری از ایمیل‌هایی را منتشر کرده که در آن‌ها فردی مدعی نمایندگی از پادکست مشهور “گرگ همه خیابان‌ها” به میزبانی اسکات ملکر بوده و پیشنهاد داده با پرداخت ۲۰ هزار دلار، کاروالو در این برنامه شرکت کند.

کاروالو در پستی نوشت: «از من خواستند در برنامه‌شان حضور پیدا کنم و بعد ۲۰ هزار دلار درخواست کردند.» او همچنین تصاویری از مکاتبات ایمیلی را با رسانه Protos به اشتراک گذاشته است که در آن به وضوح صحبت از پرداخت پول برای حضور و تبلیغ در برنامه دیده می‌شود.

در پاسخ به این افشاگری، اسکات ملکر ادعاهای مطرح‌شده را رد کرده و گفته: «این دعوت، بخشی از یک ابتکار تبلیغاتی جدید بوده است که در آن گزینه‌های اسپانسری شفاف به افراد پیشنهاد می‌شود. هیچ مهمانی برای بخش‌های تحریریه پادکست پولی دعوت نمی‌شود.»

او افزود که اگر کاروالو این پیشنهاد را می‌پذیرفت، حضورش با برچسب حمایت مالی کاملاً شفاف مشخص می‌شد. در توضیحات بیشتر، ملکر گفت که میان محتوای اسپانسرشده و محتوای تحریری تفاوت مشخصی قائل هستند و این موضوع برای مخاطبان شفاف‌سازی می‌شود.

در همین حال، کاروالو پیشنهاد جالبی ارائه داد: «اگر ادعای اسکات درست است، چرا من را بدون پول دعوت نمی‌کند و در عوض همان مبلغ را به پروژه‌ای خیریه برای دندان‌پزشکی رایگان در السالوادور اهدا نمی‌کند؟»

این نخستین بار نیست که نام ملکر و پادکستش در حواشی قرار می‌گیرد. در گذشته تحلیلگر معروف کریپتو “ZachXBT” و تریدر مشهوری چون “Cobie” نیز ملکر را به تبلیغ توکن‌هایی متهم کرده بودند که همزمان آن‌ها را می‌فروخته است. او البته در پاسخ به این اتهامات، رشته‌توییتی در X منتشر کرد و آن‌ها را رد کرد.

بحث «پرداخت برای تبلیغ» در رسانه‌های رمزارز چیز جدیدی نیست. یک تحقیق در سال ۲۰۱۸ نشان داد که نیمی از رسانه‌های حوزه کریپتو در ازای پول حاضر به پوشش پروژه‌ها بودند. لورا شین، روزنامه‌نگار مشهور حوزه بلاک‌چین نیز در مصاحبه‌ای با Fortune، این مشکل را تأیید کرده بود.

با وجود اینکه کریپتو خود را به‌عنوان سیستمی شفاف معرفی می‌کند که در آن فساد کمتر دیده می‌شود، اما واقعیت این است که بسیاری از روش‌های سنتی تبلیغاتی و حتی فریب مخاطب، هنوز هم در این فضا وجود دارد. از رسانه‌هایی که برای مصاحبه پول می‌گیرند تا صرافی‌هایی که برای لیست کردن یک توکن پول دریافت می‌کنند.

در پایان، این ماجرا یادآور می‌شود که تبلیغات تأثیرگذار در فضای کریپتو نیز باید شفاف‌سازی شود و از روش‌های غیرصادقانه فاصله بگیرد. همان‌طور که در پیام نهایی این گزارش آمده: «اگر چیزی تبلیغ است، باید شفاف برچسب‌گذاری شود. هیچ بهانه‌ای برای پنهان‌کاری پذیرفته نیست.»

اشتراک گذاری

Profile Picture
نوشته شده توسط:

لیلا تاجیک

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *