رشد چشمگیر اقتصاد آلمان در سه ماهه اول؛ دو برابر پیش‌بینی‌ها

رشد چشمگیر اقتصاد آلمان در سه ماهه اول؛ دو برابر پیش‌بینی‌ها
0

رشد چشمگیر اقتصاد آلمان در سه ماهه اول؛ دو برابر پیش‌بینی‌ها

به گزارش مالی3، اقتصاد آلمان در سه ماهه اول سال با سرعت بیشتر از انتظارات رشد کرد. این اتفاق به خاطر افزایش سفارشات برای کالاهای آلمان که به دلیل تهدیدات تعرفه‌های ایالات متحده افزایش یافته بود، بارگیری صادرات و تولید صنعتی زیاد شد.

بنا به گزارش مفصل Destatis روز جمعه، تولید ناخالص داخلی (GDP) به نرخ 0.4 درصد رشد داشت که دو برابر پیش بینی‌های اولیه 0.2 درصد بود. این رشد برخلاف انقباض 0.2 درصدی در سه ماهه چهارم اتفاق افتاده است.

“اقتصاد در ماه مارس رشد کمی بیشتر از آنچه اولاً پیش بینی شده بود، به دلیل ارتقای خوب در عملکرد اقتصادی در آن ماه، توانست به این موفقیت برسد.”

تولید و صادرات به طور ویژه به نرخ رشد بیشتری نسبت به آنچه پیش‌بینی شده بود افزایش یافتند.

به نظر می‌رسد اقتصاد آلمان در سه ماهه سوم سال 2022 عملکرد خوبی داشته و این امر ناشی از برخی اقدامات دولت قبلی، به‌خصوص سیاست‌های اقتصادی دونالد ترامپ، می‌باشد.

اگرچه عملکرد سه ماهه اول سال جاری تنها نشان دهنده ارزش قابل توجهی نبوده و قابلیت پایداری آن مورد تردید است، اما از آنجا که پیش بینی های اقتصادی برای سال جاری به تازگی کاهش یافته است، احتمالاً نشانه ای از تغییر در مسیر رشد است. به محض اینکه بررسی های بیشتری انجام شود، ممکن است نتیجه برآمده از آن، بهبود و رونق بیشتر را پیش بینی کند.

با توجه به تنظیم قیمت، تولید ناخالص داخلی کشور، که نشان دهنده ارزش تمامی کالاها و خدمات تولید شده در کشور است، درصد 0.2 کاهش یافته است، که این کاهش نسبت به تخمین‌های قبلی که 0.4 درصد بوده بود، نشانه از افت تولید است. همچنین، مصرف خانوارها نیز نسبت به مقداری قبل، 0.5 درصد رشد داشته که نشان‌دهنده افزایش مصرف و اقبال به خرید محصولات مختلف است. از سوی دیگر، هزینه‌های دولت نیز 0.3 درصد کاهش یافته که نشاندهنده کاهش در هزینه‌های دولت است.

به طور کلی، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در اقتصاد کشور، نسبت به دوره گذشته، 0.2 درصد افزایش یافته است. این افزایش به دلیل افزایش تشکیل سرمایه ثابت در بخش‌های ساخت و ساز و ماشین‌آلات و تجهیزات اتفاق افتاده است که در هر دو بخش به ترتیب 0.5 و 0.7 درصد افزایش داشته‌اند. افزایش متوالی تشکیل سرمایه در این دو بخش، نشان‌دهنده روند مثبت در افزایش تولید و سرمایه‌گذاری در نقاط کلیدی اقتصاد کشور است.

همچنین، به دلیل تقاضای بیشتر برای محصولات دارویی و خودروها، کل صادرات کشور نیز 3.2 درصد افزایش یافته است. این افزایش در صادرات، نشان‌دهنده افزایش فعالیت‌های صادراتی و موفقیت در بازارهای خارجی است. در مجموع، این رشد در صادرات، بهبود وضعیت اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار داده است و می‌تواند به بهبود اقتصادی کلان کشور کمک کند.

در ضمن، هر چند که واردات هم به طور متوالی 1.1 درصد رشد داشته اما سود و منافع کسب و کارها در صادرات نه چندان قوی بوده است که می‌تواند به بهبود وضعیت صادرات و میزان سود کسب شده از آن سبب شود.

اشتراک گذاری

Profile Picture
نوشته شده توسط:

امیر علی سامانی فر

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *