عملکرد ETFهای درآمد ثابت بدون تقسیم سود در بازههای سهماهه و ششماهه
به گزراش مالی3،جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل و چالشهای پس از آن موجب شد تا اهمیت متغیرهای اثرگذار بر ریسک صندوقها بیش از پیش خود را نشان دهد. این متغیرها اکنون به یک عامل ضروری در انتخاب انواع صندوقهای سرمایهگذاری تبدیل شدهاند، بهویژه در صندوقهای درآمد ثابت که به عنوان ابزارهایی با ریسک کم شناخته میشوند.
برای صندوقهای درآمد ثابت، اهمیت دو متغیر کلیدی—ذخیره و حباب—بیش از هر زمان دیگری مهم شده است. این دو متغیر در حفظ بازدهی ثابت و امنیت سرمایهگذاری ضروری هستند.
همانطور که در نمودار نشان داده شده، ETFهای درآمد ثابت بدون تقسیم سود که در حال حاضر ذخیره مثبت دارند (به این معنا که این صندوقها قادر به ادامه پرداخت سود بدون کاهش نرخهای فعلی هستند) و حباب منفی ندارند (این یعنی بازدهی آنها به دلیل تعدیل حباب توسط بازارگردان در معرض کاهش نیست).
برترین صندوقهای عملکردی
با بررسی دادهها، برخی صندوقها عملکرد بسیار خوبی را در دورههای مورد بررسی از خود به نمایش گذاشتهاند. به طور خاص، صندوق ارکیده در هر دو بازه زمانی سهماهه (با بازدهی 17.37%) و ششماهه (با بازدهی 16.63%) بالاترین بازدهی را در میان صندوقهای مورد بررسی به دست آورده است. این صندوق توانسته است در مقابل چالشهای اخیر بهترین عملکرد را از خود نشان دهد و در نهایت بازدهی مثبتی را برای سرمایهگذاران خود رقم بزند.
صندوقهای دیگر همچون فیروزنا و لبخند نیز عملکرد خوبی داشتند و بازدهیهای قابل توجهی را در هر دو بازه زمانی به ثبت رساندند، با بازدهیهای سهماهه به ترتیب 14.91% و 13.61% و ششماهه 14.10% و 13.18%.
مقایسه عملکرد صندوقها
این دادهها نشان میدهند که صندوقهایی همچون ارکیده توانستهاند با حفظ ذخیره و حباب خود در محدودههای معقول، چالشهای اخیر را به بهترین شکل مدیریت کرده و بازدهیهای مناسب و پایدار برای سرمایهگذاران خود فراهم کنند.
این موضوع نشان میدهد که صندوقهایی با ذخیره مثبت و حباب در سطح معقول، میتوانند در مواقع بحرانی بازدهیهای مطلوبی ارائه دهند و ریسکهای موجود را به حداقل برسانند.
نظرات کاربران